IMG_4338.jpeg
  • Storia

Arki on muuttunut perheissä — Käpylehmä-orkesterin keikalla kuullaan Käsienpesulaulun ensiesitys!

Torstaina 2.4. Käpylehmä-orkesteri viihdyttää musiikillaan perheen pienimpiä. Lapset voivat olla vuorovaikutuksessa orkesteriin chatin kautta yhdessä aikuisen kanssa! Orkesterin pianisti, säveltäjä ja perustaja Anni Sarasti sekä laulaja Jenny Jumppanen ovat innoissaan tulevasta keikasta.


On tosi hauskaa päästä keikalle niin, että nyt ympäri Suomen kaikki meidän kuuntelijat pääsevät osallistumaan. Tämä on uudenlaista ja jännää. Pidimme jo palaverin siitä, mitä kaikkea meidän pitää ottaa huomioon nyt, kun yleisö ei ole livenä paikalla: vuorovaikutteisuuden toteuttamiseen pitää keksiä uusia kikkoja. Striimikeikat ovat kiinnostava ja hauska haaste – mikä jottei tämä voisi olla meille jatkossakin kiva tapa keikkailla, Sarasti pohtii.


Sekä Sarasti, että Jumppanen pitävät ensiarvoisen tärkeänä luoda sisältöä lapsille näinä aikoina.


Aika monilla lapsilla on nyt paljon vähemmän virikkeitä kuin aiemmin. Monissa kodeissa tehdään yhtä aikaa kahta eri etätyötä ja käydään etäkoulua useammalla eri luokalla; varmasti sille on tilausta, että jokin hauska kiinnittää muksujen huomion edes kolmeksi vartiksi, Sarasti jatkaa.


Vuorovaikutteisesta esiintymisestään tunnettu Käpylehmä nappaa katsojan mukaan myös kotoa – lähetyksen ollessa käynnissä videon alapuolelle ilmestyy chat-ikkuna, johon aikuiset voivat kirjautua ja vastata “Käpiksen” kysymyksiin pikkuväen puolesta!


Tämä aika ja kaikki siihen liittyvä huoli on varmasti lapsen vaikea ymmärtää. Ihan kriisin koko laajuutta ei pieni mieli varmaankaan pysty käsittelemään, mutta silti lapselta pitäisi löytyä joustoa ja ymmärrystä sille, että kavereita ei voi nähdä entiseen malliin eikä HopLoppiin tai uimaan nyt pääse. On tosi hienoa, että monet lastenkulttuurin toimijat ovat ottaneet asiakseen käsitellä näitä asioita lapsentasoisella tavalla, Sarasti kuvailee.


Siksi on etuoikeus olla mukana lastenmusiikkiorkesterina SemiLivessä ja tuomassa tasapuolisesti myös lapsiyleisölle keikkaelämyksiä. Moni asia on kotioloissa mullistunut, kun neljän seinän sisällä täytyy tapahtua ja suorittaa paljon kaikenlaista, mutta silti elämykset ja kulttuuripalvelut on hienoa saada pidettyä mukana arkielämässä matalan kynnyksen ja kokijaa mahdollisimman vähän kuormittavilla toimintatavoilla. On siis tosi ihanaa päästä keikalle perheiden olohuoneisiin ja ehkäpä esiintymisemme tuo iloisen irtioton ja valonpilkahduksen tähän hetkeen, Jumppanen toivoo.


Sarasti ja Jumppanen ovat odottavissa tunnelmissa ja kehittäneet myös jotain erityistä SemiLive-keikalle yhdessä bändin muiden jäsenten, Antti Wuokon (kitarat, laulu) ja

Jere Kolehmaisen (perkussiot, laulu) kanssa.