IMG_4338.jpeg
  • Storia

“Katse on vahvasti taivaanrannassa” – Tommi Läntiselle alkuvuosi on ollut rakentamisen aikaa

Tommi Läntinen Trio esiintyy kiirastorstaina 9.4. SemiLivessä. Karismaattinen ja upeaääninen laulaja-lauluntekijä toivoo, että tämänhetkinen vaikea tilanne jättää jotain hyvää ja tarvittavaa maailmaan. Yhteisöllisyys ja lähimmäisenrakkaus ovat kirkastuneet.

Kuva: Marek Sabogal


Tommi Läntinen nousi suuren yleisön suosioon Boycott-yhtyeen laulajana 1980-luvulla. Hän on kirjoittanut, esittänyt ja levyttänyt musiikkiaan jo yli neljänkymmenen vuoden ajan.


Alkuvuoteen kuuluu erikoista, mutta olosuhteisiin nähden hyvää. Työasioissakin tämä on ollut vahvaa rakentamisen aikaa ja tässä ollaan yhtenä seitsemästä miljardista ihmisestä. Mutta suunta on eteenpäin, Läntinen kuvailee.


Artistin viime vuosi oli tapahtumarikas. Hänen elämäkertansa Tommi Läntinen - Ääretön ikävä (kirjoittanut Susanna Ruuhilahti) julkaistiin ja lisäksi hän muun muassa vieraili rap-artisti Kid1:n kappaleella Poika joka pelkäs pimeetä.


Sain paljon hyvää palautetta kirjasta, mutta viime vuoden projektit tuntuvat tällä hetkellä hyvällä tavalla kaukaisilta. Oma mieli on tässä hetkessä ja katse taivaanrannassa, luvassa on uutta musiikkia, uusia yhteistyökumppanuuksia ja uusi vaihe, Läntinen summaa.


Läntinen on keikkakonkari ja tehnyt lukuisia TV-esiintymisiä, mutta livestream-keikoista hänellä ei ole aiempaa kokemusta.


Tilanne on varmasti erilainen, sillä otan keikoilla aina yleisön mukaan. Mutta luulen,että tässäkin tilanteessa pystyy itse uppoutumaan musiikkiin täysin. Aiomme soittaa sellaisia hittejä ja tuttuja biisejä, joita yleisö toivookin, mutta myös sellaisia kappaleita, jotka puhuttelevat itseäni juuri nyt eniten. Soitamme yhdessä Henrik Strangin ja Marko Katajan kanssa. He molemmat ovat loistavia soittoniekkoja ja rakkaita ystäväni.Tommi Läntinen Trio SemiLiven lavalla torstaina 9.4. klo 19. Hanki lippusi nyt!


www.semilive.fi