IMG_4338.jpeg
  • Storia

Suomileffa-tribuutti ja paljastuksia elokuvamaailmasta – Tatu Sinisalo & Riskiryhmä SemiLivessä

Näyttelijä Tatu Sinisalon & Riskiryhmän semilive.fi:ssä nähtävä ja kuultava ennennäkemätön leffailta-tribuutti on suomirockin ilotulitusta ja kaskuja elokuvien kulissien takaa! Mistä oikein on kyse?

Riskiryhmä syntyi Tatu Sinisalon mukaan alunperin tarpeesta antaa töitä työttömäksi joutuneille muusikoille. Ryhmän alkuperäisen basistin kuuluessa koronan riskiryhmään ja jättäytyessään pois keikalta, SemiLiven Riskiryhmä-kokoonpanoksi muodostui lopulta Leevi Lehikoinen, Ville Luukkonen, Petri Kytö, ja Heikki Wikström. Sinisalo kuvaa näitä Sibelius-akatemiasta valmistuneita muusikoita monilahjakkuuksiksi.


– Tutustuin saamelaismuusikko Hildá Länsmanin kautta Leevi Lehikoiseen, joka opiskeli silloin Sibelius-akatemian Global Music -koulutusohjelmassa. Kysyin Leeviltä, että haluaisiko hän soittaa yhdessä ja kysyin tunteeko hän muita hyviä tyyppejä, jotka voisivat tulla mukaan. Näillä äijillä on takanaan satoja keikkoja, he ovat kaikki pidemmän linjan muusikoita.


– Tällä tulevalla keikalla me rokataan mun elokuva- ja näyttämörooleista tuttujen artistien parhaita biisejä kuten: Loiria, Haloo Helsinkiä, Apulantaa, Kari Tapiota ja Olavi Uusivirtaa. Olen kysynyt siunausta kappaleiden tulkitsemiseen heiltä henkilökohtaisesti, Sinisalo kertoo.


Tampereen Yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelmasta (Nätyltä) valmistunut Sinisalo toivoo keikan aikana yleisön kysymyksiä myös suomalaisesta elokuvamaailmasta. Näyttelemisen lisäksi Sinisalolla on kokemusta myös musiikista ja etenkin musikaaleista.

– Harvoin pääsee juttelemaan suomalaisten elokuvien teosta yleisölle ja tässä on loistava hetki sille. Luulen, että tällä keikalla korostuu henkilökohtaisuus ja tullaan kuulemaan paljon tarinoita. Yleisönkään ei tarvitse rynnätä eturiviin huutamaan kysymyksiä ja toivoa, että ne kuullaan, vaan meille voi esittää kysymyksiä suoraan chatin kautta.


– Olen tehnyt paljon musikaaleja, nyt viimeisimpänä olin mukana tänä keväänä Maailma on tehty meitä varten -musikaalissa, jota ehdittiin vetämään noin kuukauden ajan, ennen kuin näytökset jouduttiin keskeyttämään. Musikaalien lisäksi olen ja olen ollut mukana muutamassa bändissä, esimerkiksi Kasualisti-yhtyeessä, Sinisalo valottaa.


Sinisalo näkee livestream-keikoissa myös muita hyviä kulmia.

– Livestream-keikoissa on ehdottomasti potentiaalia ja ehkä niistä voisi tulla keikkamaailman uusi aalto. Vaikka live on tietysti aina live, tätä kautta keikoille pääsisi matkustamatta myös kansainvälisesti. Samalla se olisi ekologisempaa, kun ei tarvitse miettiä lentämistä tai ajamista. Ja niin, bisse on halvempaa kotona, Sinisalo naurahtaa.


– Joka tapauksessa halutaan, että tää on sellanen hyvän olon setti! Vähän niin kuin kesäfestarien illan viimeinen keikka. Halutaan tuoda iloa ihmisten kevääseen!